Hopp til hovedinnholdet

Angrer på at jeg har chattet på nettet med voksen mann - hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 12 år. Jeg har hatt pupertetsundervisning på skolen da jeg var 10år jeg følte ikke med i timene fordi jeg syntes det var ekkelt. Men nå har jeg blitt eldre og sånt og da tenkte jeg hva slags nettside kan man finne ut mer av jeg vet at det er teit men men.... Da skjettet jeg med en man og spurte om han kunne vise tissen han viste ikke at jeg var 12 år jeg sa at jeg var eldre da og da spurte jeg om han kunne runke fordi jeg ville se men det var kjempe ekkelt og da ble jeg sur å lei meg. Og da skrev jeg at han hadde blitt lurt av en 12 åring. Og da skrev han at han skal anmelde det /melde det til omegle eller noen...Og jeg snakket med mamma og pappa om det og de sa at det er helt normarlt på min alder. Men jeg er skjempe redd for at poletiet tar meg eller noe.....Jeg vet at det var sykt rart og idiotisk og tanke løst av meg...Det er 2 månder siden da men jeg har en dårlig samvittighet for han mannen fordi han kunne jo ikke vite at jeg bare er 12 år....HvaGjørJegNå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 12 år.

Så fint at du skriver til oss i ung.no

Etter å ha lest det du skriver forstår jeg at du har dårlig samvittighet og angrer på at du chattet med en voksen mann på nettet. Det har nok vært en ubehagelig opplevelse for deg. Det er fint å lese at du har fortalt om dette til foreldrene dine. Foreldre er de som kjenner deg best og kan gi deg støtte i denne situasjonen.

Du skriver at du synes det var idiotisk og tankeløst av deg - det viser at du skjønner at dette var galt av deg å gjøre. Du trenger ikke å være redd for at politiet skal ta deg - dette er nok en trussel denne mannen har gitt fordi han ble sint.

Det er normalt at du er nysgjerrig på kropp og seksualitet. For å få den informasjonen du ønsker om disse temaene kan det være lurt å snakke med noen voksne (som f.eks foreldrene dine, lærer eller helsesøster). Du finner også mange fine artikler som omtaler dette på ung.no

Vi vet at mange på din alder er nysgjerrige og besøker nettsider der informasjonen er beregnet for voksne. Jeg vil anbefale deg å lese artikkelen  "Hva er egentlig nettvett"  som gir gode råd om hva som er lov og ikke lov når man bruker ulike sosiale medier på nettet. 

Jeg håper dette svaret var til hjelp for deg. Lykke til videre.




Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit