Hopp til hovedinnholdet

Mamma har en venninne som oppførte seg litt for nærgående, hvorfor gjør hun dette?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Mamma hadde en vennine på besøk og hun er 59 år gammel. Jeg har møtt henne et par ganger før, men kjenner henne ikke så godt som moren min gjør. Venninnen syntes jeg var flink i hobbiene mine. Etter å ha hørt på mamma snakke en stund, begynte venninnen å stryke meg på nakken og i håret. Vi satt ved siden av i sofaen. Jeg synes det var rart, så jeg flyttet meg litt slik at hun ikke nådde meg. Venninnen la også hånden sin setet hvor jeg skulle sitte og jeg skjønte ikke hvorfor. Hun skjønte ikke hvorfor jeg flyttet på meg heller. Så jeg ba henne om å flytte hånden sin slik at jeg ikke satte meg på den. Hun flyttet hånden sin. Men etter en stund la hun hånden sin tilbake på setet ettersom jeg reiste meg for å ta en kakebit. Da ba jeg henne om å flytte hånden sin igjen. Jeg lurer på hvorfor hun oppførte seg slik i besøket og om hun var interessert. Senere inviterte hun meg på overnattingsbesøk hos henne. Både jeg og moren min sa at vi ikke hadde bestemt oss enda pga trengte tenketid.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skrive til oss!

Dette høres ut som en veldig ubehagelig opplevelse. Det er vanskelig for oss å vite hvorfor hun oppfører seg slik. Det kan være savn etter egne barn eller om det er tilnærmelser. Uansett hva hennes begrunnelse er høres dette ut som det ikke er greit for deg og da er det det som teller.

Du trenger ikke å godt oppførsel som går over dine grenser. Dette er det viktig å snakke med moren din om. Du trenger ikke overnatt hos henne. Det å overnatte hos noen du nesten ikke kjenner og som er såpass mye eldre enn seg selv er nok ikke blant det vanligste.

Dette trenger du ikke å være med på, dette bør moren din hjelpe deg sette grenser for!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit