Hopp til hovedinnholdet

Er innlagt på psykiatrisk avdeling og sliter både med stemmer og har vært utsatt for overgrep fra tidligere. Lurer på hva hun skal gjøre for å ikke gi opp!

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 19 år, jeg er innlagt på psykiatrisk avdeling har vært der i to måneder. Jeg har vært utsatt for seksuele-overgrep siden jeg var 3 år. Jeg vet ikke om jeg orker å leve mere. Jeg har rispa meg i ansiktet, når jeg får det vanskelig og stemmene i hode sier at jeg må skade meg selv så klorer jeg meg i ansiktet. Hva skal jeg gjøre for å klare å ikke gi opp???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du skal gjøre er å fortsette å samarbeide med dine behandlere om det du sliter med av etterreaksjoner etter overgrep, den selvskadingen du sliter med og de stemmene som befaler deg. Jeg er sikker på at du med tid og riktig hjelp og støtte etter hvert vil kunne få det mye bedre med deg selv. Fortell dine behandlere om det som plager deg mest, slik at dere kan begynne å ta tak i dette. Kanskje det er stemmene som er det som er verst i dag. Det jeg kan si deg om stemmer er at det er fullt mulig å få kontroll på disse slik at de ikke plager deg like mye som i dag. Det er med andre ord masse av håp for at du skal få det bedre med deg selv på sikt!

Det du må gjøre er å ikke gi opp! Fortsett å ta i mot behandling og samarbeid med dine behandlere. På sikt er jeg sikker på at du vil kunne få det bedre med deg selv.

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit