Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes det er ubehagelig at faren min går halvnaken rundt hjemme

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Det er ofte jeg sitter i stua sammen med faren min og jeg blir sykt ukomfortabel når han tar hånda si under boxern sin( annen sofa ofc) Jeg pleier å ikke se, men jeg synes det er sykt ukomfortabelt de gangene jeg ser det. Jeg vet ikke om han tenker over at jeg sitter her og kan se han eller ikke, men ja. Og det er flere ganger han skal dusje/bade og glemmer å ha med joggebukse og boxern sin på badet, så han pleier å gå i bare boxern siden han har soverom ved stua. Har også hendt noen få ganger(svært sjeldent heldigvis) at han går helt naken til soverommet(såklart hånda foran) Jeg vet liksom ikke om jeg si ifra eller ikke?? jeg synes det er sykt flaut om jeg skulle ha sagt det til han, men er jo bedre å være ærlig å få det ut. Og var veldig usikker på om jeg skulle skrive det her eller ikke. Har liksom ikke noen andre steder å spørre om sånt. Så jeg lurer på, om dette er normalt eller ikke?? Og burde jeg si ifra eller hva bør jeg gjøre? Skal jeg fortsette å ignorere det ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.

Takk for spørsmål.

Jeg skjønner kjempegodt at du opplever det som ubehagelig når faren din går rundt med bare undertøy på, ikke minst når han tar hånden ned i buksen eller går naken fra soverommet til badet osv.

Jeg tenker at du faktisk er voksen og dette må du prøve å si fra om. Jeg synes du kan si det rett ut til han, at du ikke liker at han går så lettkledd og at du vil at han skal ha på seg litt mer klær når du er der.

Hvis du trenger hjelp til å finne ut mer om hvordan du skal si det, kan du snakke med helsesøster på skolen din eller med noen på helsestasjon for ungdom. De kan også hjelpe deg med å snakke med ham dersom du ikke klarer det alene.

Hvis du har søsken som også er der, kan dere eventuelt prate med faren deres sammen, så blir det litt lettere?

Håper dette var til hjelp for deg. Lykke til.

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit