Hopp til hovedinnholdet

En gutt er anmeldt for å ha nudes av meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og jeg har sendt nudes til en som er 14. En dag så fikk mange vite det og gutten ble anmeldt. Og nå er alle sur på meg spesielt han fordi han sier at jeg har sagt det til folk og jeg har Egt ikke det:/ Han har fått mange anmeldelser og en til så blir han sendt til barnevernet eller til USA og han sier at ddt er min feil. Jeg føler meg sykt dårlig over det og jeg vil ikke at det skal skje. Så jeg spurte han om hva jeg kunne gjøre for å gjøre det godt igjen selv om jeg Egt ikke hadde gjort noe, men alt skylda kom på meg. Men han sa bare "DREP DEG SELV" og jeg fikk en sånn kjempe dårlig følelse. Også trua han meg med at hvis jeg sier det til noen om den samtalen så skulle han spre noe videre om meg. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er han som har tatt vare på og muligens delt bildene som sitter med hele skylden her. Du har ingen skyld, alle som mener det er uvitende om hvordan slike ting fungerer. Det han har gjort er straffbart, og det burde han ha vært klar over. Det at han nå reagerer som han gjør fører bare til at konsekvensene for hans egen del blir desto mer alvorlige. Å komme med slike trusler og oppfordringer er også straffbart, riktig nok kan han ikke komme i fengsel som 14 åring, men det vil likevel få konsekvenser.

Om du føler deg utrygg eller negativt påvirket på grunn av dette vil jeg anbefale deg å snakke med noen og fortelle dem om hva han og andre har sagt til deg. Snakk gjerne med foreldrene dine eller med noen på skolen.
Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit