Hopp til hovedinnholdet

Dyremishandling?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvor grensa for dyremisshandling går. Vet ikke helt om dette er siden for å spørre om dette men... Jeg har en venn som har to kaniner som virkelig ikke har det bra. De blir ikke misshandlet med vold men har virkelig ikke det de trenger. Jeg kan en god del om dyr dyr og gnagere fordi at det er veldig viktig for meg at dyr har det bra. Alle som ser disse kaninene kan se at de ikke trives. De er to stykker i et knøttlite bur, overfylt med avføring siden hun aldri vasker. De får mat en sjelden gang og har gult vann. Kaniner trenger veldig mye, ihvertfall et hus å sove i. De kan jo ikke bare sove rett på bakken! De står i en mørk kjeller, helt glemt, og det er virkelig ikke greit! De har det virkelig ikke bra og jeg klarer ikke stoppe å tenke på dem! Hvordan kan jeg få henne til å selge dem eller hvertfall begynne å ta seg av dem? Tror ikke akuratt hun kommer til å bli glad hvis jeg sier det selv om hun vet det selv.Hvordan skal jeg si det til henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette høres ikke bra ut. Det er fint at du bryr deg om disse to kaninene og at du ønsker å bidra til at de kan få det bedre. For å bedre forholdene til disse kaninene så hadde det vært fint om du klarer å fortelle din venn om dine bekymringer. Det er ikke sikkert at hun vil høre på deg, men det kan jo også hende at hun ikke vet hva disse dyrene trenger av kjærlighet og stell og tenker at det er godt nok slik de har det nå.

Dersom det er slik at din venn har mistet interessen for kaninene sine kan du på en forsiktig måte prøve å foreslå at hun kan gi dem bort til noen som ønsker å ta vare på dem, eller kanskje du kan tenke deg å bidra ved å passe dem eller kose med dem. Jeg synes det er kjempebra at du er opptatt av disse to og ønsker at de skal ha det godt.

Hvis kaninene til venninnen din ikke får det bedre etter at du har snakket med henne kan du kontakte Dyrebeskyttelsen og fortelle dem om saken. I så fall kan det også være en god ide om du snakker med foreldrene dine om dette først, sånn at de kan hjelpe deg med å kontakte Dyrebeskyttelsen.

Legger også med en artikkel om somhandler dyremishandling. Den finner du HER. I artikkelen finner du også kontaktinformasjonen til Dyrebeskyttelsen.

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit