Hopp til hovedinnholdet

La ut bilde av meg uten lov- hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei har en venninne vi hadde jentekveld for en stund side vi var 5 stk der eller noe, så skulle de sminke meg og det var jo gøy men så la hun ut et bilde av meg uten og spørre jeg hadde liksom på skikkelig stygg sminke der. Profilen har bare 33 følgere men fortsatt jeg synest det er litt flaut og ekkelt for jeg vet jo ikke hvem som har bilde nå og ja hva skal jrg gjøre har liksom sakt fra 3-4 ganger men hun hører ikke hun hater når noen legger ut bilde av henne så jeg skjønner ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Venninnen din hadde ikke lov til å legge ut bildet av deg uten ditt samtykke. Jeg syns du skal prøve å be henne om å slette bildet enda en gang, og forklare henne at det er straffbart å legge ut bilder av andre uten samtykke. Dersom hun fortsatt ikke sletter bildet, kan du jo eventuelt be foreldrene dine om å snakke med foreldrene hennes. Da kan det hende det ordner seg.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit