Hopp til hovedinnholdet

Ser jeg godt nok?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Allright, kort fortalt. Jeg har tenkt på forsvare lenge, men jeg bruker briller med -2.5 og -2.7 trur jeg hvis jeg husker riktig. Jeg har 100% perfekt syn hvis jeg har briller eller linser på ( jeg bruker linser også). Jeg har hørt at det er mange ''linjer'' du ikke kommer inn på hvis du har dårlig syn f.r.eks pilot. Men jeg har også hørt at man kan komme inn på mange ''linjer'' hvis du for 100% syn med briller/linser. Hvordan ligger jeg ann med -2.5 og -2.7??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er riktig at Forsvaret har helsekrav både for førstegangstjeneste og for utdanning i Forsvaret. Du kan lese mer om helsekravene på hjemmesiden deres, det står spesifikk informasjon om syn. Hvis du er usikker på hva det betyr for deg bør du snakke med optikeren din.

På hjemmesiden til Forsvaret finner du også god og oversiktlig informasjon om utdanning i Forsvaret, legg merke til at du også kan være lærling der.

Lykke til!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er kravene til Forsvaret

Push ups (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer

Yrkesfaglig eller studieforberedende på videregående?

Yrkesfag eller studieforberedende? (colourbox.com)

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående? Her er informasjonen som kan hjelpe deg til å ta et valg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit