Hopp til hovedinnholdet

Har en frekk lærer, vitser om elever. Tar ikke problemer seriøst, hva skal jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Læreren min er veldig frekk. Hun lager vitser på bekostning av elevene i klassen og hun tar meg aldri på alvor om jeg ikke har det bra. En gang var det en lærer som tok en snøball i ryggen på meg. Så gikk jeg til læreren min og sa det, men hun bare lo og sa: Hahaha, det skulle jeg likt å se. Dessuten er det umulig å ta det opp med hun. En gang sa jeg ifra om at jeg følte at hun var veldig sur på meg, men at jeg ikke skjønte hvorfor. Da svarte hun at jeg bare går i forsvar på meg selv når hun snakker til meg. Så prøvde jeg å forklare hva jeg mente. Men så blir hun bare enda mer sur på meg. Jeg har alltid prøvd å være snill og grei på skolen, men det er ikke noe lett nå lenger når sinne bare bygger seg opp mer og mer. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse!

Det er trist at du opplever læreren din slik. En lærer skal ta elevene på alvor og ta dere seriøst.

Er dette kontaktlæreren din? Hvis det ikke er det så bør du ta opp denne saken med kontaktlæreren din, slik at du får pratet om hvordan du føler dette. Du kan også snakke med en annen lærer om dette, hvis du synes det er bedre. Kanskje kan også helsesøster på skolen være en person på skolen det er fint å snakke med.

Det er veldig bra at du prøver å snakke med læreren din om hvordan du opplever henne. Når elever kommer til henne med slik utfordringer må hun ta dette på alvor og det beste er om dere sammen klarer å finne en løsning på problemet. Kanskje foreldrene dine også bør få vite om hvordan du føler dette, slik at de kan støtte og hjelpe deg i saken.

Lykke til, dette finner dere sammen helt sikkert ut av.

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit