Hopp til hovedinnholdet

Jeg runker om kveldene og har noen spørsmål

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei ung. Jeg er en gutt på 13 år. Jeg runker om kveldene og det har jeg nettopp begynt me. Jeg har bare noen spørsmål. 1. Er det vanlig å runke når du er 13 år. 2. Får du orgasme hvær gang du runker. 3 Hvordan vet du at du får orgasme. 4. Hva er den beste måten å runke på. 5. Hvor lenge må man runke for å få orgasme. 6. Er det vont å ha orgasme. Håper på svar;-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har begynt å onanere, og i den forbindelse har du noen spørsmål. Jeg svarer på spørsmålene dine i samme rekkefølge som de er stilt:

1. Er det vanlig å onanere når du er 13 år?

Ja det er vanlig!

Onani er en måte å utforske og skjemme bort sin egen kropp på, men kan også brukes til å utforske seksuelle følelser du har for andre.

Onanering er også sunt i forhold til at hjerte og kretsløpet blir styrket, kroppen utskiller lykkehormoner, stimulerer immunforsvaret positivt, opprettholder sexlysten og reduserer angst og depresjoner.

Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Noen gjør det flere ganger om dagen, og det er helt ok. Mens det også er noen som aldri onanerer.

I tenårene er kroppen full av hormoner - og mange gutter går rundt og er kåte hele tiden. Dette er normalt, og vil roe seg litt ned av seg selv når man blir litt eldre.

2. Får gutten orgasme hver gang han onanerer?

Det trenger ikke være slik at gutter får orgasme hver gang de onanerer. Orgasme og sædutløsning er to forskjellige ting, selv om de oftest kommer samtidig. Gutter som ikke har kommet i puberteten, kan få orgasme, selv om de ikke har fått sædproduksjon ennå.

 

3. Hvordan man vet at man har fått orgasme?

Orgasmen kan være litt forskjellig fra gang til gang, og være forskjellig fra gutt til gutt. De fleste som opplever en orgasme for første gang, kjenner at dette er en orgasme. Det er en helt spesiell, kjempegod, kriblende følelse i hele kroppen som kan kjennes nesten fra hårrota og til tærne. Følelsen varer for de fleste bare noen sekunder. Når du har opplevd det, er du ikke i tvil.

4. Hva er den beste måten å onanere på?

De fleste finner sin egen måte å onanere på og her er det bare fantasien som setter begrensning. Men det er to varianter som er mest vanlig. Den ene er tørr, den andre med smøring.

Tørr; du legger en eller to fingre rundt penis like under hodet. Så beveger du hele forhuden opp og ned ved hvert tak. Fordi forhuden glir veldig lett over skaftet den dekker holder de fleste ganske hardt. Mye av den deilige følelsen kommer når fingrene stryker over strengen(frenulum) under penishodet.

Smøring; Hvis du smører inn penis med krem (uten parfyme), litt olje eller glidemiddel så vil onaneringen føles mer som et samleie. Når du har smurt så er det vanligste å legge hele hånden rundt penis. Smøringen gjør det mulig for hånden å gli over skaftet og penishodet. Noen gutter liker å dra forhuden tilbake og holde den ved penisroten med den andre hånden.

Det er også mulig å kose med testiklene samtidig som du onanerer. Noen liker å holde rundt dem med den ene hånden mens de onanerer med den andre.

For flere onanitips kan du google "onanitips for gutter" da vil du få ideer til hvordan du kan variere onanien.

5. Hvor lenge må man onanere for å få orgasme?

Det kan variere fra gang til gang. Unge gutter som ofte er kåte "hele tiden", kan oppleve å få orgasme ganske raskt når de onanerer. Når gutten blir eldre, kan han ofte holde på lenger før orgasmen kommer. Etter hvert som han blir eldre, kan gutten mange ganger styre dette selv, og kan på en måte bestemme selv når han er klar for å få orgasme.

6. Er det vondt å få orgasme?

Nei, orgasmen gjør ikke vondt, det kan du se i ett av svarene over. Det som kan gjøre vondt, er at dersom gutten både har hatt orgasme og sædutløsning, vil penis mange ganger bli veldig øm og tåler ikke så mye berøring på en stund. Dette er helt normalt.

Håper du fikk svar på det du lurte på! Flott at du skriver til oss på ung.no!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit