Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har det ikke bra hjemme. Hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er bekymret for kjæresten min(16). Vi er i et langdistanse forhold, og sees ikke så mye. Han sender ofte melding der han sier at han ikke trives hjemme, og jeg har selv opplevd hvordan faren hans er når han er sur, noe som ikke er noe særlig bra og jeg skjønner hvorfor han er redd. Kjæresten min har også fortalt meg at han har blitt løftet opp etter håret, og når jeg sier det er barnemishandling, nekter han å la meg fortelle det til noen. Når jeg spør hvor mange ganger faren hans har skadet han fysisk, nekter han å svare og sier han angrer på at han fortalte meg noe om det. Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ikke at han skal ha det vondt, hverken fysisk eller psykisk. Hver så snill og hjelp meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt med oss. Du forteller at du har en kjæreste, som bor et annet sted enn deg . Han sender deg ofte meldinger om at han ikke har det bra hjemme og du spør hva du kan gjøre med dette. Jeg  ser utfordringen ved at kjæresten din ikke ønsker å snakke om det. Kanskje du burde bruke litt tid, snakke med ham og oppfordre han til å snakke med noen andre voksne rundt seg. Dette for at han skal få det bedre selv.

Han kan snakke med noen på skole, helsesøster, lærer eller sosiallærer og forteller dem/den om hvordan han har det. Dersom han ikke vil ha hjelp og det viser seg at han blir utsatt for vold, kan dette meldes til barnevernet i kommunen hvor han bor.  Tenker det kan bli vanskelig for deg, men det er en utvei.

Du kan også anbefale ham å ringe alarmtelefonen for barn og unge 116 111, hvor han kan snakke med noen av de vokse som sitter der for igjen få råd/veiledning på hva han kan gjøre for å få til en forandring der hjemme..

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit