Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bruke tampong om jeg blør lite? Er det vondt å bruke tampong?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, har stilt inn spørsmål her før, men jeg bare lurer på om jeg kan bruke tampong når jeg blør veldig lite. Har hørt at det gjør veldig vondt å bruke tampong når man blør så lite som jeg gjør. Tenker på bading å sånt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no!

Du kan fint bruke tampong selv om du blør lite. Det skal heller ikke gjøre vondt når du bruker det. Når tampongen er satt inn riktig, skal du ikke merke at den er der.

Tampong er veldig praktisk og fint å bruke, spesielt ved bading.

Begynn med den minste typen. I tampongesken vil du finne en god bruksanvisning for hvordan du setter inn tampongen. Les den nøye. Du finner også bruksanvisning på ob.no. Det er lurt å prøve på det når du har mensen.

Stå gjerne med ett ben på en stol og det andre benet på gulvet. Det er viktig at du prøver slappe godt av nedentil og at du dytter den forsiktig, men bestemt innover, så langt som en fingerlengde innover. Å få den langt nok inn er ofte det vanskeligste for mange. Hvis den ikke er langt nok inn, vil du kjenne den som litt ubehagelig hele tiden.

Tampongen bør skiftes hver 3-4 time og om natten er det bedre å bruke bind.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit