Hopp til hovedinnholdet

Ringte feil nummer, ble truet med politiet. Hva gjør jeg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Faren min fikk låne mobilen min for å ringe til en kompis til et lillesøsken. Han så ikke at han hadde tastet et siffer feil og ringte 3-4 ganger fordi ingen svarte. To timer senere ringte nummeret meg opp og personen i andre enden truet med å sende politiet på døren våres etc. Jeg synes ikke dette var greit i det hele tatt og føler meg rett og sett truet. Jeg prøvde å forklare situasjonen, men han blåste det vekk og ba meg om å fortelle det han sa til faren min. Da jeg sa: "ok" svarte han: "OK?! Det er ikke OK. Jeg kommer til å sende politet på døren deres!" etc. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.. bør jeg sende melding tilbake og prøve å unnskylde meg og forklare pent at jeg ikke synes det var greit det han sa til meg? Jeg prøvde å søke opp nummeret hans, men det er ikke registrert noen steder så jeg vet ikke hvem det er.... Føler ikke at jeg (eller faren min) har gjort noe gale egentlig.... Hva bør jeg gjøre? :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra det du forteller, har verken du eller faren din gjort noe galt. Det er ikke ulovlig å ringe feil nummer, og politiet vil verken ha tid til eller interesse av å oppsøke dere i denne saken. 

Jeg syns ikke du trenger å sende noen melding og unnskylde deg. Ut fra det du har fortalt, kan det hende at denne personen blir enda mer provosert. Det beste er nok å glemme hele hendelsen, og ikke tenke noe mer på det. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit