Hopp til hovedinnholdet

Ingen på skolen liker klassen min

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg trenger litt hjelp. På skolen min er det nesten ingen som liker klassen min, eller bare ingen jenter i klassen min. Alle er dykt frekke mot oss, er overlegen og så videre. Det er ett parr gutter i klassen min som undervurderer oss, kaller os for digge og fine (men selvfølgerlig med ironi) Nå hater jeg å høre ordene 9c, girls, digge, 9c lukt osv. Er så sykt lei, lærerne våre vet om dette. Og vi har prøvd å få slutt på dette men det funker ikke. Om vi prøver å si stopp, ser de på værandre og kommenterer ett eller annet (som feks. tøft) De baksnakker alle jentene i klassen og flere på trinnet, om hvir stygge vi er og hvor små romper vi har. Vi skal jo på klassetur i 10ende, men gruer meg fordi jeg vet de kommer til å hate den turen. Og fortelle alle på trinnet hvor dorlig den turen var. Jeg dyntes de begynner å bli litt for drøye nå, hva skal vi gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 14 år!

Ut fra det du skriver forstår jeg forstår det slik at jentene i klassen din blir snakket stygt om, både fra guttene i klassen og fra andre klasser.

Dette høres ikke bra ut! Det høres ut som at det må gjøres noe med miljøet i deres klasse. 

Du skriver at lærerne vet om dette, og at dere har prøvd å få slutt på det, men at det ikke hjelper. Du skriver ikke hva dere har prøvd å gjøre, men jeg tenker at dere ikke må gi opp! 

Skolen har et ansvar for at alle trives og har det bra. Jeg tenker at dere må si ifra til lærerne igjen. Så må lærerne eventuelt ta kontakt med rektor for å få hjelp. 

Det kan også hjelpe at foreldrene deres tar kontakt med skolen og forteller hva dere opplever. Kanskje foreldrene til jentene kan gå sammen og gi beskjed? 

Dere kan også ta kontakt med andre voksne på skolen, som sosiallærer og helsesøster. De kan også hjelpe dere med å få litt bedre klassemiljø. Spesielt sosiallærer har dette som oppgave.

Håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit