Hopp til hovedinnholdet

Jeg fant "smoking filters" inni en sokk på rommet til broren min, hva burde jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13, jeg fant "smoking filters" inni en sokk på rommet til broren min som er 15. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Er redd for at han blir veldig aggressiv hvis jeg sier det til han, for han blir veldig ofte det. Men jeg vil heller ikke si det til foreldrene mine, for jeg er redd for at de ikke skal tro meg, eller bli kjempesure på meg, eller han, og at det skal bli veldig dårlig stemning hele tiden. Han har gjort litt ulovlige ting før, og har kommet i litt feil miljø, så det har vært sånn før. Vennene mine mener helt tydelig at jeg skal si det til mamma og pappa, men jeg vet ikke om jeg heller vil snakke med han først. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Her vil vi si oss enige med vennene dine: at dette må du snakke med foreldrene dine om. Det er tvilsomt at de blir sinte på deg dersom du gjør dette - sannsynligvis vil de jo gjerne vite om denne typen ting. Uansett er det viktigste at de blir informert, slik at de kan ta tak i problemet, snakke med broren din, og prøve å finne en mulig løsning på problemet. Dette er altså ikke noe du skal måtte sitte på alene.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har venner som ruser seg mye

Røyker hasj (colourbox.com)

Jeg mistenker en venn av meg for å ha problemer med rus. I dette tilfellet hasj. Har alltid visst at han har røyket det, men i de tilfellene har det ikke vært så ofte og ganske uskyldig. I det siste har det blitt verre. Hvordan kan jeg hjelpe ham?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit