Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre når vennene mine ikke vil inkludere andre, og holder meg utenfor? 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ganske lei akkurat nå. Vi har et stort problem på skolen våres og jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre med det. Tingen er det at alle jentene oppfører seg som noen 5 åringer. Det er sånn at hvis man spør om å være med deg så bare ignorer du alt fordi du ikke har lyst. De kan finne på å si at de må være hjemme med foreldrene elns, og så plutselig popper det opp et bilde på Internett av at alle vennene dine er sammen. Jeg er den eneste som tørr å stå imot det og hvis jeg er med de og det skjer så sier jeg at vi SKAL inkludere alle ellers vil jeg ikke være med de. Jeg synes dette er kjempevanskelig. Jeg blir bare lei meg av det og jeg synes ikek det er i det minste gøy. Hva skal jeg gjøre? Feks. Det er 5 venner hjemme hos en av de, så sender eg på snap om jeg kan være med de, og så svarer de med et vanlig bilde tilbake.:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
 
Fint du skriver til oss.

Du tenker mye på hva du skal gjøre med jentene på skolen som ikke inkluderer alle. Forstår deg sånn at du står opp mot disse jentene, fordi du vil at alle skal være inkludert. Men at det betyr at jentene finner på ting uten deg. Du lurer på hva du skal gjøre.

Det må være vanskelig å stå i en sånn situasjon, der noen havner utenfor, og noen stenger ute med vilje. Det må være vanskelig å stå imot, og likevel så gjør du det. Det sier mye om deg som person, det krever mot!

Å være en av dem som er utenfor er utrolig vondt for de fleste som opplever det. Det er ikke sikkert at jentene som gjør dette forstår hvor vondt det er. Men det er kanskje ikke så lett for deg å få dem til å forstå.

Noen å snakke med?

Det er ikke alltid så lett å gi råd, for eksempel når en ikke vet hva du har prøvd. Men det kan være lurt å fortelle om det som skjer til en voksen du stoler på. Det er ofte godt å ha noen å snakke med som lytter, og som vil forstå og hjelpe deg. Det kan være foreldre, helsesøster eller noen andre. Grunnen til at det er lurt å si fra denne gangen, er at det er voksne som skal passe på at ingen blir utestengt. De får ikke alltid med seg det som skjer.

Hvis det er vanskelig å si fra..

Om det er vanskelig å si fra, eller du vil fortelle mer om det som skjer, kan du også ta kontakt på chatten vår: www.snakkommobbing.no På denne nettsiden kan du skrive til en voksen fagperson som svarer med en gang, helt uten at noen får vite hvem du er.  Det er åpent søndag til torsdag fra kl 16-21.

Skolen har ansvar

Siden dette foregår på skolen, har skolen plikt til å hjelpe om du tørr å si fra om det som skjer. Derfor er det også veldig bra at du reagerer når du føler at det er det som skjer. Dessverre sier mange ifra, uten å bli hørt eller tatt på alvor. Da er det viktig at for oss som jobber med mobbing å fortelle deg at det du tenker og føler er veldig viktig. De voksne på skolen skal ta deg på alvor.

Besvart av chatte-tjenesten Snakkommobbing.no i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit