Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg dykker?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

fann ingen skolerelaterte enmer på siden, så eg gikk for #ikkegrett.. men videre til spørsmålet... går vg1 bygg og anlegg og skal ut i lære neste år. lurer bare på om det går an å vere lærling som anleggs/yrkesdykker(eventuelt hvor gammel du må være og hvilke kurs eg må igjennom). finner ingenting om dette på nettet, og eg ser dere anbefaler nok å spørre skolens rådgiver, men hun kan ingenting om byggfagene, så det blir håpløst.. hyller dere visst dere gir meg et godt svar azz. piece "

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du gjør research på utdanning!

Yrkesdykker er ikke noe du kan utdanne deg til i videregående opplæring, det er en tilleggsutdanning etter videregående.

Mange dykkere jobber i Nordsjøen i olje- og gassindustrien, i bygg- og anleggsbransjen, ved oppdrettsanlegg, redningstjeneste eller ved arkeologiske funnsteder. De har gjerne yrkeskompetanse, for eksempel fagbrev som rørlegger, som de utøver under vann.

Les mer ved å følge linkene.
Lykke til med valgene dine!

Med vennlig hilsen 

Veiledningssenteret Follo, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er yrkeskompetanse?

Gutter på metallsløyd (colourox.com)

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit