Hopp til hovedinnholdet

Seksuell trakassering

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bare lurer på om dette er sexuell trakassering. Jeg hadde kjøretime med kjørelæreren som er mellom 50 og 60 år. Han ba meg kjøre til en plass der han sa han skulle hente noe. Han gikk ut av bilen og kom tilbake med en madrass. Da han satte seg inn i bilen igjen, sa han: "vi skal ikke teste den madrassen da?". Jeg bare smilte forsiktig og var sikker på at han bare tullet litt. Når vi var ferdig med kjøretimen sa han: "det hadde kanskje blitt litt trangt å teste den madrassen i bagasjerommet, men vi kan jo bare ta det igjen?". Så strøk han meg på armen og sa jeg var ei fin og snill jente. Har aldri opplevd han sånn før og lurer på om dette bare er en harmløs spøk, eller om det er sexuell trakassering?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du skriver til meg og forteller dette.

Jeg mener at dette er seksuell trakassering. Det er ikke greit, og du skal ikke akseptere at dette fortsetter. 

Jeg tenker at du bør fortelle om hva som har skjedd til en voksen. Det kan være lurt å snakke med foreldrene dine eller med for eksempel noen på helsestasjon for ungdom om hvordan det er lurt å gripe dette an. 

Du skal ikke kjøre med denne kjøreskolelæreren mer. Om du skal fortelle det til lederen av kjøreskolen eller om det er foreldrene dine som skal gjøre det, vet jeg ikke, men de må få beskjed slik at han ikke får muligheten til å plage andre jenter. Han har kanskje gjort dette med flere?

Snakk med noen og finn ut av hva du skal gjøre videre. Du bør ihvertfall jreve å få bytte kjørelærer.

Håper det ordner seg for deg og lykke til.

Hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit