Hopp til hovedinnholdet

Kan en Kateket nekte meg å konfirmeres? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er 14år og driver med konfirmasjonsforbredelse. I dag var jeg på konf.møte/undervisning. Der måtte jeg gå ut av undervisningen fordi jeg ikke orket den høye musikken der inne, en venn ble med meg. Vennen min gikk tilbake fordi kateketen kom og sa at vi måtte gå inn. Jeg hadde hode pine så jeg orket ikke å gå inn desverre. Men spørsmålet er: Kan en kateket Nekte meg konfirmasjon? for det hadde kateketen sagt til vennen min, at jeg kunne bare drite i det. G14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe klart regelverk innenfor kirken som gjelder oppmøte ved konfirmasjonsforberedelsene så langt jeg har funnet ut. Den enkelte menighet pleier ofte å avtale med konfirmantene hva man må være med på, og det kan variere fra menighet til menighet.

Det kan være at du forplikter deg til å møte på et visst antall gudstjenester, delta på leir, undervisningstimer eller lignende. Men jeg vet også at man kan ha gyldig fravær for eksempel ved sykdom, og jeg synes du bare må være så ærlig du kan overfor kateketen eller presten om hva dette dreier seg om. Jeg tror egentlig ikke at de ønsker å nekte deg konfirmasjon fordi du måtte gå ut denne ene gangen, tror du det?

Konfirmasjonsforberedelsene inneholder en opplæring i den kristne tro, og har faste elementer som dere skal gjennomgå. Jeg vet at menighetene pleier å sette et visst antall undervisningstimer på det som skal gjennomgås. Når du ønsker en kirkelig konfirmasjon og har en god grunn for at du måtte gå ut, er jeg sikker på at du kan prate med de ansvarlige så dette ikke har noen konsekvenser for deg. Håper du får en positiv opplevelse av denne tiden som for mange er både morsom og utviklende.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet av norske ungdommer som skal konfirmere seg kirkelig konfirmasjon. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden, men du må ikke tro.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit