Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mistet min beste venn. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år jeg hadde det ikke så veldig bra på barneskolen, jeg følte meg uttenfor og ville bare være med de populære!! Men så startet jeg på ungdomsskolen, tiden der første året var ikke så lett. Men jeg fikk meg nye venner etter hvert. De var ikke populære men veldig snille. Men nå så har jeg og min bestevenn (hun nye) kranglet igjen!! Og denne gangen er det en virkelig krangel Jeg ignorerer henne og hun har fått seg nye venner. Men vi var jo liksom en gjeng! Jeg hang med vennene hennes! Men nå er det ikke likt! Jeg er veldig trist men jg prøver å ikke vise det!! Mamma sier bare at jeg skal finne meg nye venner, men det er ikke så lett. Å Plis ikke si at jeg skal snakke med en voksen jeg liker ikke det!! Tusen Takk for svar på forhånd! Tilbakemelding: Jeg ville bare gi dere en positiv tilbakemelding for etter at jeg fant denne nettsiden så har det hvert så lett å stille spørsmål, og få svar!! Hvertfall når man kan være anonym! Fortsett med det gode arbeide deres❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for god tilbakemelding! 

Venner er ikke alltid så lett. Av og til blir man uvenner med sine venner. Det e nok noe de aller fleste har opplevd. Du skriver at du nå ignorerer henne, mens hun har funnet seg nye venner. Hva med å prøve å bli venner med henne igjen? Som regel kan en ordne opp, selv om man har hatt en stor krangel. Det kan hende at hun også savner deg.

Når to venner i en gjeng blir uvenner, er det også lett for gjengen at den splittes. Det blir også vanskelig for de andre å forholde seg til uvennskapet. Jeg vil derfor anbefale deg å prøve å bli venner med henne igjen hvis du ønsker at du skal være sammen med samme gjengen.

Snakk med henne når det bare er dere to. Spør om dere kan bli venner igjen. Hvis hun sier nei har du i alle fall prøvd. 

Jeg vil anbefale deg å fortsette å ta kontakt med de andre som du var sammen med i gjengen. Ikke snakk stygt om den andre jenta, det fører bare til at de må ta parti. Vær hyggelig og grei og vær deg selv. Det kommer man aller lengst med. 

Legger ved tre artikkel om vennskap som jeg anbefaler deg å lese. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit