Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor skal noen folk i videospill være drittsekker?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

koffer ska noen folk i vidio spill verre dritt sekker ? jeg har blitt mobbet nok igjønom barnehagen ungdomskolen å vidergående å jeg har mye passivt sinne i meg slapp av jeg kan kontrellere det men eg e dritt lei av at folk er dritt sekker i spill jeg rage quita fra et spill å nå har jeg klarte å lagt en sprikk en store sprikke i tastaturet mitt ja jeg skrive me det nå tastaturet fungere enda men kos fikser eg tastaturet mitt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du lurer på hvorfor noen må være drittsekker når det kommer til videospill. Du har opplevd mobbing lenge – altfor lenge. Helt fra barnehagen til videregående. Det gjør vondt. Du kan også kjenne på et sinne overfor dette – ja, du klarte til og med å ødelegge tastaturet. Du er lei av at andre skal oppføre seg så dårlig.

Det kan være mange grunner til at folk oppfører seg dårlig:

- Noen gjør det kanskje fordi de er usikre på seg selv. Da prøver man noen ganger å føle seg bedre ved å rakke ned på andre.

-Noen forstår ikke at det de gjør er vondt for andre.

-Noen blir med på det fordi andre gjør det, og man er redd for å falle utenfor hvis ikke.

Du skriver at du klarer å kontrollere sinnet ditt. Samtidig har du har ødelagt tastaturet ditt. Det høres ut som du har ting inni deg som vil ut. Det er modig av deg å skrive til oss, og bra at du lurer på disse tingene. Det du har opplevd trenger ikke være så vondt resten av livet. Men da er det viktig å ikke stenge alt inne i deg.

Tenker det viktige her, er at dette plager deg. Du sier du har mye passivt sinne. Du har opplevd mye som de fleste mennesker ville reagere på, og som de fleste trenger å jobbe seg gjennom. Selv om det ikke er så naturlig for oss gutter, er det ganske viktig å prate om det som har skjedd med noen som forstår deg og vet hva du trenger.

Vi kan dessverre ikke gi deg et kvalifisert svar på hvordan du kan fikse tastaturet. Men siden hvis det fortsatt fungerer kan du kanskje bruke en type superlim til plast. Kanskje det også er mulig å bestille deler der du kjøpte det?

Hvis du har kan tenke deg å snakke om hva du har opplevd, som plager deg nå, kan du skrive helt anonymt på chatten www.snakkommobbing.no

Her møter du en voksen fagperson, som du kan tenke litt sammen med og kanskje få hjelp til å sleppe ut litt av det du har inne i deg. Det er åpent mandag-torsdag fra kl 15-21, og søndag fra 16-21.

 

Besvart av chatte-tjenesten Snakkommobbing.no i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit