Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om venninnen min sliter med dårlig selvtillit og det er derfor hun tar det ut på meg. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg begynte på ungdomsskolen til høsten. Jeg hadde problemer med spiseforstyrrelser, depresjon og sosial angst på skolen på grunn av en jeg trodde var forelska i meg og en venn som ikke oppførte seg greit mot meg. Hun ga meg kommentarer om at jeg var tynn, at jeg var treig, hadde bekymringer, var surrehue og dum. Hun baksnakker også andre og jeg er redd for at hun gjør det med meg også. Hun gir meg bitchblikk om jeg har sagt noe dumt og argumenterer mot meg så jeg alltid føler meg som taperen. Hun er selvfølgelig også veldig populær og godt likt i den lille gjengen vår. Da jeg diskuterte med henne hvorfor en bukse hadde lave lommer på meg sa hun at det var meningen at jeg skulle ha rumpe der. Men jeg har godt opp i vekt og er nå normalvektig, og likevel sier hun dette. Hun synes også det er rart at jeg spiser i lillefri og kommenterer det hver gang. Og det som er dumt er at når hun argumenterer mot meg støtter noen alltid henne. Jeg tror hun sliter med dårlig selvtilitt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det er veldig fint å høre at du nå er normalvektig og tar vare på deg selv og spiser nok.

Når man har jobbet seg gjennom en tung periode er det ikke noe godt når man ikke får støtte fra de rundt seg. Det er ikke greit at venninnen din oppfører seg som hun gjør.

Mange har ofte nok med seg selv på ungdomsskolen og veldig mange klarer ikke å se hvordan det de sier og det de gjør oppleves av andre. Det er mange som har dårlig selvtillitt og tar det ut på de rundt seg.

Det kan hende det hjelper å si i fra til henne. Det er ikke sikkert hun skjønner at det hun sier går ut over deg. Fortell henne om hvordan du har det og at du ikke synes det er greit at hun snakker til deg som hun gjør.

Om det ikke fungerer kan det være lurt å spørre en voksen du stoler på om de kan være med å hjelpe dere med å snakke sammen om dette.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit