Hopp til hovedinnholdet

føler meg forfulgt og spionert på

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei jeg vet at dette høres kansje rart ut for derre men er dritt lei av at jeg helle tiden blir spionert på koffer seier eg det sånn jo 5 uker siden sto en svarte toyata pickup i en sidevei av jord der satt det 2 som såg ut som pollti i sivill beklednig er ikke lett lurt jeg er en aktiv kommunist å jeg er aktivt i arbeide for å formere verdens sosialist republikken jeg går ofte skogs turerer for 2 månder siden følgte og en prikk like svart toyata pickup med 2 personer itte meg samme skjedde for 4 måender siden i november 2016 var første gang jeg merka dette jeg har ikke gjort noe som bryter norske lover tenker jeg men jeg men jeg har gått mange ganger med kommunist uniformen min (rød guard uniform kjøpt fra kina) jeg jobber med folk fra helle verden å jeg er ganske aktive i sosialistiske bevegelser selv gir jeg økonomisk støtte te venzuelas united socialist party jeg gir og økonmisk støtte te andre sosialistske partier rundt omkring i verden jeg hjelper og fattige

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det virker slitsomt for deg å hele tiden føle deg forfulgt. Du beskriver situasjoner som har gjort deg usikker og stresset, og det er nok noe som påvirker hverdagen din å ha det sånn. 

Du virker engasjert i ditt politiske prosjekt. Det er bra å ha målsetninger å jobbe mot så lenge det ikke fører til at man sliter i hverdagen. Så lenge du er sikker på at du ikke har gjort noe som er i strid med loven, så skulle man ikke tro at politiet hadde noen grunn til å forfølge deg.

Dersom du er lei av å ha det slik at du hele tiden føler du blir forfulgt, bør du finne en du kan stole på slik at du får snakket om det. Har du noen rundt deg som du tror vil skjønne deg? Eventuelt kan du gå innom fastlegen, for leger har taushetsplikt og kan hjelpe deg å vurdere situasjonen. Ikke minst kan legen ta en vurdering på hvorfor du føler deg forfulgt, og om det kan være slik at du kunne fått hjelp til å håndtere dette slik at du ikke får det så slitsomt. 

Dersom du ikke vil gå til legen din, kan du ringe til TIPS og fortelle om hvordan du har det nå. De er gode på å finne ut hvordan man kan få hjelp for stressende tanker.  Nummeret er 51 51 59 59, og det er åpent hverdager mellom 08.00 og 15.00.

Når man føler seg slik som du beskriver nå, er det viktig å passe på å få nok søvn. Det kan også være best å ikke bruke noen rusmidler (hvis det er aktuelt for deg), og å ellers prøve å unngå stress der man kan. 

Lykke til, håper du finner noen som du stoler på som kan hjelpe deg.

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit