Hopp til hovedinnholdet

Faren min er voldelig og frekk, og får meg til å føle meg dårlig. 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en far som er voldelig og frekk. Han får meg trist og lei meg. Han gir meg sjeldent skryt og får meg til å føle meg mindre verdig og usuksessfull. Han hører aldri på hva jeg vil eller mine meninger. Hva skal jeg gjøre? Akuratt nå går jeg med VG, men har sagt i flere måneder at jeg vil slutte. Men han nekter meg selv om jeg nå har gått i 2 år. Plz hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller om din far og deres forhold høres ikke bra ut i det hele tatt. Det er vondt å leve med sånne relasjoner og det er ikke rart at du føler deg trist og lei deg. Du lurer på hva du skal gjøre? Jeg vil råde deg til å snakke med noen voksne du stoler på om dette. Helst noen som kan hjelpe deg i kontakt med barnevernet slik at de kan se til at dette blir en endring på. Dette kan være helsesøster, en lærer eller noen andre voksenpersoner du stoler på.

Du kan også ringe alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Det er gratis. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit