Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg stole på den nye tilsynsføreren min?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Pleier å komme nokon på tilsyn heime hos meg i forbindelse med BVT. (Siden eg er fosterbarn). Eg pleide å ha en veldig snill og grei mann som faktisk forstod meg litt. Men no for nokre år sidan forelska han seg og flytta. (Eg har fortsatt kontakt med han på fb sidan eg kjenner han fra før). Savnar han veldig :'( Har fått ei ny tilsynsførar men veit ikke om eg vil opne meg for ho. (eg har det veldig vanskelig iblant). Dessutten er ho ikkje han eg hadde før... Ho er snill men eg kjenner ho ikkje så godt. Har i tillegg vanskelig for å få tillit til kven som helst sidan er har opplevd å bli svikta på skolen. Korleis veit eg om eg kan stole på ho? Burde eg fortelle ho eller mamma eller begge korleis eg følar det? Korleis kan eg få meir tillit/finne ut om er kan stole på den nye tilsynsføraren min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig fint å høre at du har hatt en tilsynsfører som forstod deg og som du hadde tillit til.  Leit da at det blir et skifte, men slikt skjer jo og det er jo bra at du fremdeles har kontakt.  Det er helt naturlig at du er skeptisk til å bli kjent med nye siden du har opplevd å bli svikta tidligere, men det høres ut som noe i deg har lyst til å bli kjent med henne. Det er en god ide å fortelle henne hvordan du føler deg.  For å  bli kjent med henne, så går det an at du først ber henne fortelle om seg selv, hva hun er interessert i, hva hun liker å gjøre, hvem hun har i sin familie etc.  Kanskje det er noe ved henne som du vil like og som gjør at du får tillit til henne litt etter litt. Du høres ut som en hyggelig jente som det helt sikkert er fint å bli kjent med.  Du er også flink til å formidle hva du tenker, hva du liker og ikke liker. Det er bra !


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Barnevernloven gjelder for alle barn i Norge

Paragraf (ung.no)

Barnevernets hovedoppgave er å sikre at alle barn og unge i Norge, som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt å bidra til at barn og unge får trygge oppvekstsvilkår. Dette formålet er fastsatt i barnevernlovens § 1-1.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit