Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min baksnakker. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

SVAR SÅ KJAPT DERE OVER HODET MULIG KAN!!!!! Min venninne har baksnakket folk og meg inkludert. Mine bestevenner og jeg har tenkt til og si til hun at det ikke er greit. Men hvordan skal vi gå frem? Sist gang nektet hun alt sammen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Du forteller at venninnen din har baksnakket folk, inkludert deg. Du og bestevenninnene dine har tenkt til å si til henne at det ikke er greit. Sist dere konfronterte henne med dette nektet hun for alt. Du lurer på hvordan dere skal gå frem.

Litt venninnedrama vil det alltid være. Jeg skjønner at det ikke oppleves greit at hun baksnakker dere, for det er det ikke. At en venn man stoler på baksnakker deg er en skikkelig kjip følelse. Du forteller at hun har baksnakket flere personer inkludert deg selv. Dersom dere er en venninnegjeng, kan det hende at hun baksnakker dere for å prøve å få innpass i en annen gjeng. Slik er det nødvendigvis ikke, men her er det mange muligheter. Om du trekker deg bort fra motivet hennes, er det viktigere at venninnen din skal vite at det hun sier ikke er greit. 

 

Du lurer på hvordan dere skal konfrontere henne med dette. Sist dere snakket med henne om dette nektet hun for alt sammen. Jeg skjønner at dette er vanskelig for dere, kanskje kan dere bare begynne å snakke vanlig med henne om hvordan hun har det for tiden, og så ta det derfra. Om dere snakker med henne kan det hende at hun sier hvorfor hun gjør det, men det er ikke sikkert. Det kan ligge mange årsaker bak, kanskje er hun sjalu eller usikker på seg selv.

En annen idè er at bare en av dere snakker med henne om baksnakkingen, og snakker på vegne av dere som er berørt av dette. Uansett hva dere bestemmer dere for å gjøre, så må dere vite at hun kanskje vil protestere eller nekte for alt. Dette vil sannsynligvis gjøre henne svært opprørt eller flau. 

Om hun fortsetter å baksnakke dere etter dette kan dere ta kontakt med en miljøarbeider på skolen, en lærer eller andre voksne dere kjenner. Dere kan også velge å ignorere dette, så går det nok over av seg selv. Iallefall, vit at det kanskje er en grunn at at hun oppfører seg som hun gjør, det er nok ikke bare for å være slem. Gjerne snakk med henne. 

Jeg legger ved noen artikler jeg synes du bør lese.

Håper det ordner seg for dere. 

Hilsen ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit