Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å bytte soverom.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har mast på mamma og pappa i et halvt år nå om at jeg MÅ bytte soverom fordi jeg rett og slett ikke takler å ha rom der jeg har nå, jeg har soverom midt i huset å rommet mitt er mellom broren min og MAMMMA og PAPPA, jeg hører alt alle gjør stortsett, jeg synes det er sykt ekkelt, men jeg vil ikke gjør ting ukomfortabelt så jeg skylder på andre ting (som også irriterer meg) når jeg får meg kjæreste så kan jeg ikke ha rom der jeg har nå feks og jeg gidder ikke høre mamma å pappa mere, det er flere ganger jeg har gått å lagt med på gjesterommet vårt fordi det er så ille. Jeg må bare bytte rom, det rommet jeg vil bytte til er bortest i huset og nå bruker vi det bare til oppbevaring, pappa sier at det ikke er nødvendig at jeg skal bytte rom, men det sier han bare for at han ikke vil at vi skal begynne å rote i tingene han ikke vil kaste, JEG MÅ overbevise dem til å gi meg rommet! Hvis ikke klarer jeg ikke bo hjemme lengere, det er så forferdelig....h Olsen en sliten, fortvilt jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Heisann!

Takk for din henvendelse. Etter å lest gjennom det du beskriver slår det meg
at dette trolig handler om kommunikasjon. At dere ikke får helt til å formidle til hverandre hva misnøyen egentlig handler om. En god kommunikasjon baserer seg grunnleggende på at partene faktisk lytter til det de faktisk andre sier, og fremsetter sine egne synspunkter på en måte som ikke angiper den andre.
For å få til en samtale der dere kommuniserer godt, kan det være hensiktsmessig å avtale 1) at dere skal snakke sammen, og når det skal skje 2) tema som dere skal snakke om, 3) hvordan dere skal snakke om dette.
Når dere avtaler hva dere skal snakke om, bør dere bli enig om holde seg til akkurat dette tema. Hvis noen ønsker å snakke om flere ting, kan dere bli enige om når det skal skje.
Det er fint å avklare på forhånd måten å snakke sammen på. Ofte er det greit å snakke ut fra hva en selv opplever og hvordan det føles.

Jeg legger ved link til en artikkel som kanskje kan være interessant for deg å lese.

Jeg ønsker deg lykke til :)

Hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit