Hopp til hovedinnholdet

Jeg rakk ikke legetimen, fikk en regning på 200 kr. Er dette rettferdig?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hadde bestilt legetime samme dag jeg hadde eksamen. Noe jeg var fult klar over, på arket fra skolen (informasjon om eksamen) så stod det klart og tydelig at eksamen bare kun varer i 5 timer. Noe jeg også ble fortalt om, altså fra klokken 09:00-14:00m og jeg hadde legetime 14:40. Jeg tenkte jo at dette skulle jo gå greit i og med at eksamen skulle bli ferdig 14. Men rett før jeg skulle levere siste del av innleveringen via nettet. så gikk nettsiden ned (der vi skulle levere vår siste innlevering). Så jeg ble holdt igjen etter klokken 14:00 helt til siden kom opp igjen så vi kunne levere, jeg sa ifra men det var ingenting de gjorde (kunne gjøre) i og med at mobilen min måtte være skrudd av og ikke bli tatt i bruk før eksamen er 100% over, ellers ville jeg bli tatt for juks. Dette endte med at jeg ikke rakk legetimen og at jeg fikk en regning på 200 kr. Er dette rettferdig? Er det jeg som må betale for dette når jeg ikke hadde gjort noe galt eller glemt noe..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Jeg forstår at du synes dette er urettferdig. Du kan dra til legekontoret, forklare hva som skjedde og spørre om de kan slette regningen. De vil sannsynligvis forstå at det at du ikke møtte til timen, var utenfor din kontroll. 
 
Hvorvidt de vil slette regningen er usikkert. Det kan være at de har en politikk på at man må betale uansett, selv om de forstår hva som skjedde. Men det kan være at de sletter regningen. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit