Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe en venninne som har en voldelig kjæreste?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ei venninne som har kjæreste. Han har et farlig sinne, ikke grei, truer, har sex med henne og hun sier nei (voldtatt?) er så utrolig redd for henne vet ikke hva han gjør neste gang. De er begge 16 år. Han er syk i hodet. Hun er kjempe redd han. Jeg og hun har fått følelser for hverandre. Hun har prøvd å gått fra han lenge men hun tørr ikke. Hjelp meg!!! Han er gal. Hva skal jeg gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 15 år

Du skriver at venninnen din har en kjæreste som ikke er grei, han har et farlig sinne, truer og har sex med henne selv om hun sier nei. Hun er redd han og tørr ikke gå fra han. Du er redd for henne og lurer på hva du kan gjøre. 

Ut ifra hva du skriver er venninnen din helt klart utsatt for vold i forholdet sitt. Det å komme med trusler er psykisk vold, og dersom han har sex med henne selv om hun sier nei er det voldtekt. All vold er utøverens ansvar, og det du beskriver at han gjør er også ulovlig og kan anmeldes. Det som venninnen din opplever er ikke hennes feil eller skyld. Det er modig av deg å ta kontakt med oss, og hun er heldig som har en venn som deg.

Da han er voldelig er det viktig at både du og venninnen din tenker på deres sikkerhet. Som venn vil jeg råde deg til å fortsette å støtte henne i at det hun opplever er alvorlig, at det ikke er hennes feil og hjelpe henne til å ta imot hjelp. Kanskje kan du bli med henne å snakke med en voksen dere stoler på? F.eks helsesøster på skolen. Eller ringe Alarmtelefon 116 111 for barn og unge. Dit kan hun ringe gratis og anonymt. 

Lykke til.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Har en venn fortalt deg om et overgrep?

Jente trøster venninne

Har du en venn som har opplevd overgrep? Han eller hun trenger deg både nå og framover.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit