Hopp til hovedinnholdet

Hater å dra fra pappa for å bo hos mamma.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bor hos mamma og er annenvær helg hos pappa! Det holder ikke for meg å jeg hater å dra fra pappa! Det dr ikke det at jeg ikke vil være hos mamma men jeg vil være med begge to! De bor så langt unne værandre at jeg kan ikke bo annenvær uke! Jeg gråter vær gang jeg drar fra han å han liker ikke at jeg gråter! Hva skal jeg gjøre?? Jeg har prøvd å snakke med de men det er bare sånn! Jeg kan ikke ha den sånn :(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 år !

Det er godt å høre at du har et godt forhold til begge dine foreldre. Jeg kan forstå at du ikke har lyst til å reise fra din far. Det som gjøre dette ekstra vanskelig for deg høres det ut som er at foreldrene dine bor langt fra hverandre.  Dersom det ikke er mulig å bo annen hver uke hos dine foreldre, får du kanskje være litt ekstra lenge hos din far i ferier ? 

 

Jeg synes du skal finne noen du kan snakke med, da du helt klart ikke har det bra med en ordning som er bestemt. Kan du for eksempel prate med helsesøster på skolen din ? Hun kan høre på deg og prate med deg om det som er vanskelig.  Det kan også hende at hun eller noen andre som forstår hvordan du har det kan være med i en samtale med din mor og evt. din far også. Kanskje går det an å finne noen løsninger som er bedre for deg.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit