Hopp til hovedinnholdet

En venninne har lagt ut bilder av meg uten min tillatelse.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg var på bursdag til en av venninnene mine. Vi gikk ut for å ta bilder++ Så når vi kommer hjem lagde vi en gruppe der alle bildene ble sendt. Det var mange av jentene som ville legge ut bilde på insta. Jeg hadde ikke lyst til å være med på bildene som ble lagt ut sa jeg klart å tydelig. Jeg sa at de kunne klippe med bort siden jeg sto ytterst eller bare la vær å legge ut. Men selvfølgelig er det en av jenten som nekter å klippe bort men like vel skal legge ut. Jeg sendte priv meldinger å sa grunnene til st jeg ikke ville at det skulle bli lagt ut. (Fordi jeg hadde på en alt for kort kjole og Forsi jeg så feit ut i for hold til alle de andre noe som jeg egentlig ikke er) jeg før så dårlig selvbilde(?) har vært lei meg i flere timer nå. Hun jenta gir bokstavelig takt faen i menneskene rundt seg. Måtte bare få det ut.... viste ikke hvilke kategori jeg skulle ta det under men men

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du er lei deg og frustrert om denne jenta har lagt ut bilder av deg uten din tillatelse, og det er faktisk ikke lov. Allikevel er det mange som gjør det og på den måten vise lite respekt for andre. Dette kan du lese mer om i denne flotte artikkelen. Legger ut bilder av andre på nettet uten lov.

Og her kan du få råd om hvem du kan kontakte for å få bildet slettet. Jeg vil fjerne bilder av meg som andre har lagt ut på nettet.

Ellers vil jeg anbefale deg å snakke med noen om hvordan du har det. Da du mener at du har et dårlig selvbilde og det er årsaken til at du har slike negative tanker om deg selv og ditt utseende. 

Da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med. her kan du også snakke om episoden med bildspredningen og dine tanker rundt dette. Det er sant at det er godt å få ut slik frustrasjon og snakke om ting. 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit