Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sex med min stefar, og nå begynner jeg å få følelser for han. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg synes dette er litt vanskelig å skrive ned for det vi holder på med er ikke greit, men jeg skal prøve. Basically, så har jeg og stefaren min hatt sex regelmessig. Det er IKKE noe voldtekt eller overgrep eller noe sånn. Det er av helt fri vilje og jeg hadde lyst til det selv. Jeg vet egentlig ikke hvorfor det er sånn, men han ser veldig bra ut og er snill og alt man kan tenke seg, men problemet er nå at jeg begynner å få følelser for han. Som du kan skjønne er det et problem, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det? Men jeg er og litt bekymret for han eller sånn, fordi i det siste har han begynt å dra mye oftere ut på byen og kommer skikkelig dritings hjem...Kan det være på grunn av meg??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Og takk for at du skriver inn til ung.no. 

Det er ikke normalt at stefaren din har sex med deg. Det din stefar gjør er veldig galt!  Selv om du ikke definerer det som seksuelt overgrep er det det. Det kalles incest! Ingen barn og unge bør oppleve det du opplever nå. I straffeloven er det strengt forbudt, og din stefar vet at dette ikke er lov! 

Han er din stefar og voksen. Jeg vet ikke hvor gammel du var når dere startet relasjon, men jeg antar at du var under den seksuelle lavalderen. 

Hvorfor din stefar drikker seg ofte full er vanskelig å si. Uansett så vet han at dette er ulovelig og at han kan bli straffet for det. 

Selv om det kan virke frivillig for dere begge, er det slik at han er voksen og du er hans stebarn. Det defineres på lik linje som om han er din far. Mange som har sex med familiemedlemmer skjønner først mange år seinere at de har blitt utnyttet, og kan da få det vanskelig med seg selv. En del av de som har blitt seksuelt misbrukt har også hatt følelser for personen. Selv om du har følelser for han er dette galt. 

Sex mellom stefar og stedatter kan også gjøre det vanskelig å få et normalt familieforhold til hverandre på sikt. Det blir lett kaotisk når roller blir blandet på denne måten. Du og din stefar skal ha et barn voksen forhold som innebærer andre egenskaper enn å være sexpartnere. 

Det er også slik at man moralsk sett ikke aksepterer sex mellom stefar og stedatter eller annen nær familie. Det kalles incest og er ulovlig etter norsk lov. Forholdet dere imellom vil bli forandret, og det er veldig alvorlig om familieforhold blir skadet av sex internt i familien. 

Mange som blir utsatt for overgrep skjønner først mange år seinere at de har blitt utnyttet, og kan da få det vanskelig med seg selv og ikke minst med forholdet til din egen stefar. Selv om du kanskje ikke nå skjønner hva din stefar gjør med deg, vil du senere skjønne at dette er veldig alvorlig og at din stefar svikter deg totalt. Det er ikke ditt ansvar, men din stefars. Det er han som er voksen. 

Selv om det kan være vanskelig å fortelle noe slikt om sin egen stefar, er det viktig at du ikke sitter med dette alene. Dette er en dårlig hemmelighet å ha for seg selv. Det vil ikke hjelpe deg å holde dette hemmelig. Det kan føre til at du får store problemer. Jeg anbefaler deg på det sterkeste å ta kontakt med en voksen du stoler på, det kan være en din mor, en slektning, lærer eller helsesøster på skolen eller noen andre voksne. Hvis du synes det er vanskelig å fortelle hva som har hendt, kan du enten ta med deg spørsmålet du har skrevet til meg, eller skrive et brev til en voksen du stoler på.

Ikke nøl med å ta kontakt, husk det er hjelp å få!

Jeg ønsker deg lykke til, og som sagt ikke sitt med dette alene.

 

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit