Hopp til hovedinnholdet

Sliter med matlysten. Vurdere å snakke med helsesøster.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en sensitiv jente på 16 år som tar inn det meste av følelser fra andre folk. Har ei venninde som nylig ble lakt inn på et psykiatrisk sykehus. Jeg har gått igjennom mye med henne, og som sakt så er jag sensitiv så jeg har tatt inn ALLE føleøsene hennes å det har vert tøft. Jeg blir veldig fort sliten av å ta inn så mye og det sliter også på kroppen min... Nå i det siste har jeg sluttet å spise. Jeg kan spise en halv yoghurt så må jeg hive den pga jeg klarer ikke mer... jeg har snakket med en annen venninde min om dette å hun sier at om jeg ikke spiser snart børr jeg snakke med noen. Så jeg vurderer å dra til helsesøsteren min før jeg forteller det til noen andre. Dette går også mye utover skolegangen min, jeg er på skolen men kjenner jeg ikke får med meg så mye av det som blir gjort og sakt.... Takk for at dere tok dere tid til å lese/svare på dette, setter stor pris på hjelpen ;) mvh ei jente som håper på svar fort!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg er helt enig med din venninne at du bør snakke med noen om det du sliter med i forhold til vanskelige tanker/følelser og i forhold til maten. Jeg er også enig med deg i at du bør snakke med helsesøster på skolen der du går. Dersom du gjør det vil du få hjelp til å få det bedre med deg selv. Vis gjerne helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no.


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit