Hopp til hovedinnholdet

mobbing på skolen

Jente
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 11 snart 12 år Nå får tiden er jeg skikkerlig sur inni meg.JEG SOM JENTE ER GANSKE STERK. Guttene i klassen driver og gjør narr av meg på mange måter! De driver og sier at jeg er en feit jevel OSV!Jeg blir til stutt så lei at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre!! Jeg blir så sur at jeg tar de ned i bakken. Og når vi er i timene spørr de Kan du flytte deg ingen liker deg Jeg fikk telefon hjem får en stund siden og læreren sier at de er frekk mot meg som er sant men det fortsetter og fortsetter Lærerene spørr om de har vært frekke mot meg i dag og også svarer jeg NeI men det har de jo. De er cirka 6 stykker og alle er gutter Jeg slår alle ned i bakken fordi at jeg blir så sint på de. Jeg går i 7 klasse nå og dette har skjedd over mange år Kanskje siden ca 2 klassen Jeg er så drita lei nå og får tårer i øynene bare av og tenke det Det er noen ganger jeg får så vondt i hode når jeg er på skolen fordi at jeg blir så lei av dem Har mer og skrive men ikke plass Girl 11-år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,
Det er leit å høre at noen gutter er frekke og slemme mot deg, og jeg forstår godt at du blir lei deg, sur og sint. Det er veldig alvorlig at du skriver at du er blitt plaget av disse guttene i fem år, siden andre klasse, og det er ikke overraskende at du får vondt i hodet og andre plager av det. Ingen skal ha det sånt på skolen. Det fins faktisk en lov i Norge som skal sikre at alle som blir plaget på skolen får hjelp for å få det bedre. Hvis du har lyst, kan du jo sjekke det ut på nettet under barneombudet.no, da står den mye om mobbing på skolen og hva du har rett og krav til. Barneombudet har også en fin video om dette på youtube. 

Jeg syns at det er bra at du er sterk og kan forsvare deg, selv om det selvfølgelig ikke er en løsning å bruke vold mot de som plager deg. Lærerne og rektoren har faktisk en plikt å få slutt på at du blir plaget. Derfor er det viktig at du sier ifra og forteller hva som foregår når de spør deg. Da kan de hjelpe deg, og forhåpentligvis finne en løsning på problemet. Hvis lærerne ikke klarer å få slutt på plagingen er skolen forpliktet å få hjelp fra folk som har peiling på det utenfor din skole, og ikke slutte å jobbe og prøve før plagingen tar slutt. Det er nemlig ikke din skyld at du blir plaget, og det skal ikke være ditt problem å gjøre noe med det!

Jeg håper veldig at du får hjelp snart, slikk at du trives og får det fint på skolen igjen. Jeg heier på deg!

 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit