Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil rømme hjemmefra.

Annet 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil rømme hjemmefra. Fra alt og alle. Skolen. Venner. Familie. Jeg vil bare traske rundt på natta og ikke ha noen ende. Jeg vil finne den personen jeg er mest glad i akkurat nå. Læreren min fra barneskolen. Jeg vil gå til der hun bor. Jeg vil prøve masse nytt. Ta t-banen uten bilett, prøve ecstasy eller dop sjenerelt. Alkohol. Bare miste følelsene og kontrollen en periode. Hva er raskeste veien? Tar det lang tid å gå dit?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er så trist å lese at du vil rømme hjemmefra. Når noen vil rømme hjemmefra har de det ikke bra.
Jeg kan ikke gi deg noen veibeskrivelse til dit du vil dra, men kan du ringe til læreren din istedet for å gå hele veien? Hun kjenner deg fra alle årene på barneskolen og hun vil snakke med deg. Da kan du fortelle henne hvordan du har det, og kanskje kan hun hjelpe deg med tankene og følelsene dine?
Å ta alkohol, ecstasy eller dop er ingen løsning. Hvis man tar alkohol, ecstasy eller dop kan det være at man mister følelsene og kontrollen. Men det varer bare så lenge alkoholen eller dopet varer. Etterpå kommer alle følelsene sterkt tilbake. Hvis man mister kontrollen vet man ikke hva som skjer med seg. Da kan man bli ranet, voldtatt og/eller skadet på annen måte. 
Hvis du ikke får snakket med læreren, kan du snakke med den nye læreren din på skolen på mandag, eller du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Ta med utskrift/screenshot av det du har skrevet og svaret her. Da vil de forstå at du trenger hjelp. 
Du kan også ringe Alarmtelefonen Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden.
Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonen . Dette er et døgnåpent tilbud der man kan snakke om enklere eller vanskeligere tema. Det er gratis å ringe 116 123
Du kan også ringe legevakten 116 117, eller 113 hvis du er i nød. 
Snakk med en du stoler på så snart du kan! 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit