Hopp til hovedinnholdet

Fikk trussel av en voksen, hva kan jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg var på skole idag og fikk trussel av en voksen med at hvis han ser meg alene så ska han slo til meg eller kjøre på meg med bil lure på om hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Du skriver at du på skolen fikk en trussel av en voksen om at han skulle slå deg eller kjøre på deg med bil hvis han så deg alene. Du spør om hva du kan gjøre.

Så fint at du tar kontakt. De truslene du beskriver er psykisk vold, og utsagn som er lagd for å sette frykt i en annen person. Vold er faktisk ulovlig i Norge, og alltid utøvers ansvar. Jeg vet ikke hvilken voksen dette var, om det var en tilfeldig forbipasserende, noen du kjenner eller ansatte på skolen, men jeg ville anbefalt å snakke om dette med en voksen du kan stole på. For eksempel foreldrene dine, kontaktlærer eller helsesøster på skolen. Hvis den samme personen som truet deg fortsetter å oppsøke deg med trusler kan dette også anmeldes til politiet. 

Hvis du ønsker noen å snakke med som ikke er voksne der du bor anbefaler jeg at du tar kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge (legger ved link). Dit kan du ringe anonymt, og de har masse kunnskap om vold, trusler og hva man kan gjøre med det. 

Lykke til!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit