Hopp til hovedinnholdet

I helgen lå jeg med en på fest, flere kom inn og filmet

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! I helgen lå jeg med en på fest, flere kom inn og filmet å nå er filmen ute på flere sosiale medier og har blitt sendt rundt. Vet ikke hva jeg skal gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg anbefaler at du søker hjelp av foreldrene dine og/eller skolen din. Ofte når slikt skjer, er det fordi de fleste ikke er klar over at de faktisk gjør seg skyldige i alvorlige lovbrudd når de deler nakne avbildninger av noen under 18 år. (Egentlig er alle slike former for avbildning og deling uten samtykke ulovlig, men når den avbildede er under 18 er det ekstra alvorlig).

Men når det er delt såpass mye kan det ofte være vanskelig å nå frem til alle de involverte på egenhånd, derfor vil jeg anbefale deg å søke hjelp av voksne. Om dere føler det er best kan du også anmelde saken til politiet.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit