Hopp til hovedinnholdet

Har opplevd å bli mye «tatt» på av medelever (gutter) og spesielt mye i det siste.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Har opplevd å bli mye «tatt» på av medelever (gutter) og spesielt mye i det siste. Har blitt befølt på både rumpe og pupper, både utenpå og under klærne. Jeg viser klare tegn til at jeg ikke liker det, men sier ikke bestemt «nei». Har liksom ikke lyst å skape dårlig stemning ellerno hvis du skjønner hva jeg mener. De sier også at jeg må regne med det siden jeg er så deilig ellerno, men jeg synes ikke det er noe gøy. Nevnte noe om det til noen jeg stolte på på skolen, men fikk senere melding av han som klådde mest om at han synes det var stygt gjort av meg å spre rykter om at han voldtok meg og sånn, men jeg sa ikke det, jeg sa bare hva han gjorde mot meg. Er egentlig helt fra meg nå, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Har ikke lyst til å se han nå, og jeg føler meg bare dårlig og kvalm. Hva burde jeg gjøre? Har lyst p snakke med helsesøster, og vet hun har taushetsplikt, men jeg tør ikke snakke med noen om det nå. Jeg er rett og slett helt fra meg, og gråter ofte. Føler meg billig

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller er ikke en god opplevelse fra dine medelever.  Det er ikke lov å ta og beføle uten samtykke. Så det disse guttene gjør er ikke lov.

Du sier du gjerne vil snakke med Helsesøster, noe vi vil anbefale deg å gjøre. Hun kan hjelpe deg videre, det er viktig å få stoppet dette .

 

Hvis du ønsker å snakke anonymt med noen kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111 eller nettadresse www.116111.no  eller Landsdekkende telefone for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 eller nettadresse www.incest80057000.no 

Dette er døgnåpne telefoner som du kan ringe .
Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit