Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg vet ikke helt om det bare er jeg som overreagerer men jeg kan fort synes at situasjoner kan bli ubehagelige.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vet ikke helt om det bare er jeg som overreagerer men jeg kan fort synes at situasjoner kan bli ubehagelige. Det er en mann som ikke bor så langt unna som egentlig aldri har snakket så mye med folk, men for litt siden så begynte han plutselig å snakke med meg. Den ene gangen spurte han om jeg ville være med på tur ute sent på kvelden når jeg var på veg hjem. Jeg syntes det var veldig ubehagelig at han spurte for han er jo voksen og jeg kjenner han ikke. De jeg har prøvd og si det til sier bare at jeg overreagerer, jeg vet jo at jeg har satt noen veldig strenge grenser for hva jeg synes er greit og hva som ikke er greit. Jeg lurer egentlig bare på hva jeg skal gjøre og om jeg overreagerer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for spørsmål til ung.no

Jeg kan godt skjønne at du blir skeptisk når en voksen mann du ikke kjenner plutselig begynner å snakke til deg og spør om du har lyst å gå tur med han. Det at det i tillegg er seint på kvelden når han spør er heller ikke greit. Du er bare 14 år og det er ikke vanlig at en ung jente skal få henvendelser fra fremmede menn på den måten. 

At andre synes at du overreagerer i slike situasjoner synes jeg ikke du skal bry deg om. Jeg synes det er fornuftig at du har satt noen grenser for deg selv i forhold til hvordan du skal forholde deg til fremmede og hva som er greit og "ugreit". 

Du sier "de du har fortalt det til". Kan det hende at "de" kjenner denne mannen og vet at han bare er hyggelig? I så fall kan jo det forklare hvorfor de mener at du overreagerer i denne situasjonen.

Uansett er mitt råd til deg å stole på deg selv og ikke la deg overtale til å bli med på noe du ikke synes er greit. 

Håper svaret mitt var til hjelp for deg - lykke til.

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit