Hopp til hovedinnholdet

Skrev en hatkommentar på nett. Hva kan skje?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, igår kveld kjedet jeg meg veldig og når en jente la ut en link til et anonymt nettsted fristet det å skrive en liten hatkommentar. Dette er noe jeg har angret på og har ikke sovet i natt, har en forferdelig klump i magen. Litt værre at hun fant ut at det var meg. Hva kan hun gjøre då? Kan hun kontakte foreldrene mine? Anmelde meg? Den kommentaren var ikke så gale.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er litt vanskelig å svare konkret på hvilke konsekvenser dette eventuelt kan få for deg, når jeg ikke vet nøyaktig hva du skrev. Om hun vil anmelde deg kan jeg derfor ikke svare på. Rent generelt kan jeg si at trusler og trakassering på nett i utgangspunktet er straffbart.

Når det er sagt, høres det vel ikke ut som det du skrev var så alvorlig. Det kan jo likevel tenkes at hun vil kontakte foreldrene dine.

Uansett er det like viktig å opptre med respekt og omtanke overfor andre mennesker på nett som det er i det virkelige livet. Jeg håper derfor at du ikke fortsetter å skrive hatkommentarer på nett.

 


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobber du uten å vite det?

Jente blir mobba (colourbbox.com)

Kjenner du noen som blir mobbet på nettet? Tenker du over at du også er med på mobbingen hvis du videresender, kommenterer eller "bare" liker disse meldingene?

Les mer

- Jeg ser at noen blir mobbet, men jeg gjør ikke noe. Mobber jeg da?

Jenter baksnakker (colourbox.com)

Jeg ser at noen i klassen får kommentarer slengt etter seg på nett og i skolegården, men jeg gjør ikke noe. Er jeg også med på mobbingen hvis jeg ikke gjør noe?

Les mer

Ser du noe kjipt på nettet? Dette kan du gjøre!

Gutt med PC (colourbox.com)

Få 7 gode tips til hva du kan gjøre hvis du ser mobbing, utestenging eller annen dårlig oppførsel på nett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit