Hopp til hovedinnholdet

Følsom jente

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 17 år. Jeg sliter med vonde tanker og lidelser så og si hver eneste dag! Jeg deprimerer over så masse forskjellige ting. Nå i det siste har jeg fått tanker om å bare forsvinne, jeg er lei av og bare ha det vondt absolutt hele tiden. Men jeg vil samtidig ikke forlate verden fordi jeg har en fantastisk familie og ikke minst en fantastisk kjæreste som gjør alt for meg. Men jeg føler jeg ikke har det bra med meg selv, jeg sliter med angst fra før av og etter deprisjonene kom blei det ganske mye for meg. Jeg går på bup fra før av og føler ikke det hjelper en dritt. Så lurer på om du har noen ide om hvordan jeg kan slutte og ha det vondt å jævlig så og si hver dag. Det blir rett og slett for mye for meg! Jeg er en ganske følsom jente som ikke tåler så mye før jeg knekker sammen. Håper på svar:)

 

Svar
Hei


jente 17 år. Takk for brev. Du skriver at du har det vont, at du sliter med depresjoner og synes livet er et strev. Du skriver også at du har en flott familie og en fantatstisk kjærest som støtter deg. Det høres veldig bra ut. Du skriver at du går på BUP men synes ikke at det hjelper deg. Det er strevsomt å gå i behandling og det er derfor viktig at det fungerer på en måte som bidrar at du på sikt får det bedre. Når du skriver at du ikke opplever at det hjelper blir jeg bekymret. terapeuten er der for deg og ikke motsatt. For at dere skal få til et godt stykke arbeid er det viktig at dere snakker sammen om det som fungerer og det som ikke fungerer. Ellers er tiden bortkastet. Hva me då sette av tid til å evaluere timene. Var dette en god time og hva førte til det. Det kan være ulike grunenr til at du ikke føler det hjelper. Det kan handle om terapeuten, om deg eller dere to sammen. Du skal ikke fortsette snakke med en som du ikke føler tillit til. Jeg er nok så sikker på at terapueten din ønsker å få tilbakemelding om hvordan du opplever timene. Kan du si fra om det? Hva skal til for at du skal tørre å ta det opp. Det kan tenkes at du skal bytte terapeut og det har du også rett til. Å gå alene med tunge tanker er svært destruktivt og fører til at du får flere problemer. Kanskje kan du snakke med helsessøter på skolen om hvordan du skal gå frem dersom du synes det er skummelt. Hun har lang trening i å snakke med unge mennesker og er flink på å gi råd og veiledning. Håper at dette var til litt hjelp

Hilsen teamet på RBUP, i samarbeid med ung.no

(RBUP - Regionsenter for barn og unges psykiske helse)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit