Hopp til hovedinnholdet

Vennene mine og jeg tok en nazi-hilsen, vil anmerkningen vi fikk bety noe? 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hallo, jeg føler på skikkelig anger. I det siste har jwg å mine venner kødda med nazismen. Det verste var da vi tok en nazi hilsen. Vi er ikke nazister. Men vi har nok kødda litt for mye med temaet. Vi fikk nylig anmerkning for å ta en nazi hilsen, vil den anmerkningen ha en effekt på jobb? Går i 10 klasse. Jeg kjwnner hvertfall veldig mye anger for det jeg gjorde. Vi dro spøken altfor langt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no.

Selv om man kan tulle med det meste, så er det å tulle med f.eks. å vise nazihilsen, som du skriver, å dra spøken for langt. Mange vil synes at slike spøker er usmakelige, rett og slett fordi det nazismen sto for, og fortsatt står for, er så motbydelig. Det er fint å lese at du har reflektert over dette, at du er tydelig på at dere ikke er nazister, og at du angrer. Det er nok liten grunn til å tro at dette vil ha noen betydning for deg, eller mulighetene du har til å få jobb, i fremtiden. Det er ikke vanlig at anmerkninger føres opp på vitnemål eller lignende, og når man er ferdig med videregående er det som regel liten interesse for vitnemålet fra ungdomsskolen uansett.
Hilsen Antirasistisk senter i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer

Kan man bli kvitt rasisme?

Nei til rasisme (colourbox.com)

Er det virkelig mulig å bli kvitt rasisme? Og hvordan gjør man det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit