Hopp til hovedinnholdet

Tilnærming som oppleves ubehagelig

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Har akkurat begynt å studere. Studentorganisasjonen har kurs i pardans, og med på det. Det er folk i alle aldere og bytter partner etter hver sang. Men etter kurset er det frivillig å bli igjen å danse. Har gjort dette noen ganger, og danset flere ganger med en eldre mann - kanskje rundt 30/40. Han var flink da han sikkert har gjort det lenge. Gøy sånn sett. Først hadde han funnet meg på facebook, noe jeg syntes var litt rart. Fikk en mld der men svarte ikke på den da jeg fant den litt ubehagelig. Så skal vi ha avslutning før jul med ballet, og han inviterte meg til vors hos han. Tror flere skal, men syntes fortsatt det var litt rart. Nå har han funnet meg på instagram også, men ikke turt å godkjenne. Er ikke sikkert han vil noe vondt, men syntes fortsatt det er litt ekkelt. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Syntes det er ubehgalig å snakke om. Har ikke sagt det til noen av vennene mine en gang. Vet heller ikke om dette er noe jeg skal ta opp med instruktørene. Takk for råd!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skrier til oss på Ung.no

Så bra at du går på dansekurs, det var en god idé.

Du skriver at du får meldinger og tilnærminger fra en mann på kurset, og at du opplever det ubehagelig.

Det er godt mulig at han syns du er ei kjekk jente, og at han liker deg godt. Det kan også hende at han bare har lyst til at dere skal være venner. Du skriver ikke hva som sto i meldingen du reagerte på, så det er vanskelig for meg å vurdere.

Å være med på tilstelninger hvor dere er mange til stede, vil jeg anse som trygt. Du bør derfor finne ut om det er flere som skal dit på vors.

Hvis han ber deg med på steder hvor dere skal være alene, blir det en annen situasjon. Da må du på en saklig måte fortelle at du syns han er grei, men at han er for mange år eldre enn deg. Det er helt realt å si.

Du behøver ikke godta forespørslene han sender deg på digitale dingser, hvis det ikke oppleves greit. Da får han heller bli fornærmet.

Lykke til

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit