Hopp til hovedinnholdet

Jeg hører at han runker. Dette er jævlig ekkelt å høre på. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og søsteren min (14) har rom vegg i vegg. Av og til så legger hun seg hos mamma sin seng når pappa jobbe sent, og han ender opp i sengen hennes. Det han ikke får med seg er at jeg hører at han runker. Han er over 50, og dette er jævlig ekkelt å høre på. Det smådunker der inne og benet hans sklir på gulvet så jeg hører det... Jeg syntes dette er ekkelt og jeg skjønner de voksnes privatliv. Men dette er søstra mi sitt rom!!! Det er helt sjukt. Jeg har verdens beste pappa men fy faen så ekkelt i hennes seng! Hva skal jeg gjøre??? Jente 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det kan føles ekkelt å høre foreldre ha sex, både med hverandre og med seg selv. Man tenker ikke at foreldre har sex alene eller med hverandre når man er ungdom. Men det har de og det gjør de. 
At faren din onanere på din søsters rom har med stor sannsynlighet ikke noe med saken å gjøre. Han er kåt, slik som 50 årige - og også mye eldre - menn blir, og så gjør han det han har gjort siden han var en ung gutt, han runker til orgasme/sædavgang, før han sovner.  
Han tenker ikke på at noen kan høre ham, og kanskje tror han at alle sover? 
Du kan si det til han en dag dere er alene. Du kan si at du hører at han onanere og at du synes det er ekkelt å høre på, og at du håper at han kan ta hensyn, gjøre det på badet med låst dør, eller vente til han får sove i sin egen seng.
Du kan også banke i veggen, eller hoste og harke slik at han kanskje også hører hvor lytt det er, eller i alle fall skjønner at du er våken. Du kan også rope, og be han være stille. Du kan stikke ørepropper i ørene og høre på musikk. Du kan ved en annen anledning hinte om at det er veldig lytt i huset, eller om du ikke tør det, kan du kanskje sende en sms der du skriver noe om at det er svært lytt i huset og du hører veldig godt hva han gjør når han er alene på søsteren din sitt rom, at det forstyrrer deg og/eller at de er ekkelt for deg å måtte høre på.
Du kan også vise ham utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å si noe som helst. 
Ta mot til deg! Sett grenser for hva du gidder å høre på. Da vil du få nattero og fred. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp, jeg hørte foreldrene mine ha sex!

Jente har fingeren i øret (colourbox.com)

Det er sent om kvelden. Det er stille i huset. Du har ikke sovnet, og plutselig hører du det – lyder fra soverommet til foreldrene dine. Lyder som gjør at du ikke er i tvil om hva som forgår - foreldrene dine har sex!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit