Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min sårer meg, gjør meg stresset og lei meg. Trenger hjelp!

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Kjæresten min sier hun elsker meg men gjør alt i sin makt for å gjøre meg stresset og lei meg... Hun blir sur viss hun ikke får det som hun vil. Hun kaller meg stygge ting og ber meg gå å brenne i helvette å at hun ikke trenger meg å sier hun skal dra til andre (gutte) venner når hun er sur. Dette sårer meg sikkelig og jeg vet nesten ikke va jeg skal gjøre med det lenger. Jeg blir deprimert å får selvmords tanker å jeg vill ikke leve mer med denne smerten men jeg tør ikke å slå opp... å vær gang jeg drar hjem til meg selv så blir hun sikkelig ille å sier at jeg trenger aldri å komme tilbake på besøk å at hun aldri vill snakke/se meg igjen... Da blir jeg stressa å drar hjem til henne for å prate for hun er mye tøffere over telefon en på ekte... Jeg får til og med spørsmål om va jeg gjør på butikken når hun sjekker Snapchat kartet Jeg trenger hjelp for jeg har begynne å sluttet å fungere i det sosiale samfunnet... trenger et godt råd..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Gutt 20 år

Du beskriver mange handlinger fra kjæresten din som jeg vil karakterisere som psykisk vold. Det at hun kaller deg stygge ting, truer deg med at hun skal dra til andre gutter eller at du aldri trenger komme tilbake om du drar hjem, og blir sint når hun ikke får det som hun vil. Hun vil også vite hvorfor du f.eks er på butikken da hun har sjekket snapchat kartet. Alt dette er ulike handlinger som faller inn under psykisk vold. Vold er alltid utøverens ansvar! Det er skikkelig vondt å oppleve psykisk vold. Det rammer vårt indre, følelsen av hvem vi er og vår verdi. Noen ganger blir vi så rammet at vi slutter å fungere i det sosiale samfunnet. Og noen ganger får vi tanker om at livet ikke er verdt å leve. Da er det viktig at vi får hjelp til å endre det som er vanskelig. 

Jeg vil derfor råde deg til å snakke med noen. Hvis du fortsatt går på skole kan du snakke med helsesøster. Hvis ikke kan du f.eks ta kontakt med fastlegen din som kan henvise deg til psykolog, eller ta direkte kontakt med psykisk helse i din kommune. Du kan også ringe Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge. 

Lykke til. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit