Hopp til hovedinnholdet

Jente på 13 med 2 vanskelige venner. Burde hun få noen andre venner enn de som holder henne utestengt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13.jeg har 2 venner. De blir bestevenner en dag.og neste dag krangler de. Nå har hun ene kastet mitt bff armebånd og gitt hun andre et nytt.de sier rett forran meg at de skal være bestevenner foralltid. Burde jeg få noen andre venner enn de som holder meg utestengt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har 2 venner som den ene dagen oppfører seg som svært gode venner, og den andre dagen det helt motsatte. Du lurer på om du bør beholde disse vennene. 

Forstår jeg deg rett tenker du at det kanskje vil være ensomt å gi slipp på kontakten med disse to venninnene. Samtidig er det de gjør mot deg neppe hyggelig for deg å oppleve. Dette er noe du må finne ut av, men har du tenkt at du kanskje kunne finne bedre og triveligere vennskap siden. Jeg synes ikke det er OK det de gjør mot deg. Har du prøvd å si dette til dem? Kunne du kanskje snakke med en voksen du stoler på om hvordan du få sagt fra til vennom hvordan du har det når de behandler deg så dårlig?

Tror du de kunne behandle deg annerledes om du sa fra? Kunne de forstå deg, ta deg på alvor og behandle deg som den vennen du har vært for dem? Eller kunne du gi slipp på dem og tørre å ta sjansen på å få nye og bedre venner? 

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit