Hopp til hovedinnholdet

Har betalt 2000 kroner for nakenvidoer av en jente, men har aldri fått vidoene 

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei Jeg var dum en gang og sendte 2000kr til ei jente som er over 18år for naken vidoer som jeg kunne lagre men fikk ikke noe, hun blokkerte meg på alt vi brukte å kommunisere med hverandre og jeg fikk ingenting. Mitt spørsmål er om jeg kan gå til politiet med dette og få tilbake pengene mine eller ikke. Takk for svar på forhånd. (Vet ikke om dette går under dette emne eller ikke..)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår deg har du inngått en avtale med en kvinne over 18 år om kjøp av nakenvidoer. Du har betalt denne personen 2000 kroner, men ikke fått noen nakenvideoer, som avtalt. 

Dette er ikke et strafferettslig spørsmål, men et sivilrettslig spørsmål om avtalerett og kontraksbrudd. Det er i utgangspunktet ikke noe politiet kan gjøre i denne saken. 

Saken kan tas inn for forliksrådet. Forliksrådene er både en meklingsinstans og domstol. De fleste sakene i forliksrådet dreier seg om uenighet om gjeld i ulike sammenhenger, særlig knyttet til kjøp av varer og tjenester. Et krav om betaling av gjeld kan fremmes for forliksrådet for å oppnå en minnelig løsning eller få fastslått ved dom at kravet er rettsgyldig. Dette for at kravet eventuelt kan tvangsfullbyrdes hos namsmannen. Forliksrådet behandler kun sivile saker, ikke straffesaker. Forliksrådet avsier ikke dom i saker de finner for omfattende eller vanskelige. I slike tilfeller innstiller forliksrådet saken; dvs saken åpnes for behandling i tingretten.

Man må betale et rettsgebyr for å få en sak behandlet av forliksrådet.  Den som taper saken blir som regel dømt til å betale sakens kostnader.   

For å kunne nå fram med kravet må du ha en form for dokumentasjon som beviser avtalen du har inngått med denne personen. 

Det vil også være vanskelig for deg å få pengene tilbake dersom du ikke kjenner identiteten til personen. 

I framtiden bør du være forsiktig med å overføre penger for kjøp av ting eller tjenester til personer du ikke kjenner, eller som du kun har hatt kontakt med over nett. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit