Hopp til hovedinnholdet

Læreren min tror jeg røyker hasj, har dere noen tips for å hjelpe meg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, læreren min tror jeg røyker harsj, og driver å sier det til andre. Han har sagt det til mamma og pappa til og med, men jeg gjør ikke det. Har dere noen tips for å hjelpe meg? Pappa er den eneste som tror på meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette høres ikke helt bra ut. Vi vet ikke hvorfor læreren din tror at du røyker hasj, eller hvorfor han har sagt dette til foreldrene dine. Men hvis det er slik at du ikke røyker hasj, kan du foreslå å avlegge regelmessige urinprøver i en periode fremover - enten som kan kjøpes via apotek, eller som du kan ta via fastlegen din - slik at du kan bevise ovenfor både læreren og dine foreldre hva som faktisk er tilfelle.

Uansett bør du nok ha en samtale med læreren din om dette, kanskje med foreldre, helsesøster eller en skolerådgiver tilstede, da læreren din jo er bekymret for deg av en eller annen grunn - uansett om det er snakk om hasjrøyking eller ikke. Kanskje tenker han f.eks. at du virker sliten, ukonsentrert eller noe annet - som jo i seg selv kan være nyttig å ta opp.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit