Hopp til hovedinnholdet

En gutt sa hei til meg,- jeg føler meg seksuelt trakassert.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Idag var det en gutt som sa hei til meg på skolen. Jeg følte at det var veldig seksuelt trakkaserende at han sa hei til meg. Jeg sa ifra til læreren, og han fikk en alvorlig anmerkning og melding med hjem. Jeg syntes dette var altfor snillt av læreren når jeg følte meg så seksuelt trakassertt. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å si hei til hverandre er en helt vanlig måte å kommunisere med hverandre, og det ligger ikke noe seksuelt i dette. Dersom denne gutten kun sa hei til deg, og ikke gjorde noe mer, kan ikke dette kalles for seksuell trakassering. Dersom du ønsker å snakke med andre om dette, kan du også snakke med helsesøster på skolen din.  


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit