Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for å møte venner og kjente når jeg går ut.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter med noe som jeg virkelig trenger hjelp med! Jeg er redd for å gå ut å møte venner/ kjente, f.eks hvis moren min og søsken min skal på senteret eller butikker i NÆR OMRÅDET så venter jeg i bilen... jeg er redd for å møte noen kjente, eller jeg synes det er flaut! Men om vi f.eks drar langt vekk og handler så er det ikke et problem! Jeg går ikke på tur med hunden min fordi jeg er redd for å møte kjente! Jeg går fort hjem fra skolen slik at ingen går foran eller bak meg! Dette er et STORT problem som jeg ønsker å bli kvitt! Vil dere PLIS være så snill å hjelpe meg? Å PLIS ikke skriv snakk med en voksen for det hjelper ikke! Jeg liker rådene deres! Så PLIS hjelp! Spørsmålet mitt er egentlig bare: Hvordan kan jeg slutte å bry meg om andre? Tusen Takk for svar på forhånd ❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du er redd for å møte venner og kjente når du går ut, du blir flau når du møter de. Derfor unngår du å gå ut, du kan ikke gå tur med hunden på grunn av dette. Dersom du skal en plass der det er liten sjanse for å møte kjente, går det greit. Du skriver at du ønsker å bli kvitt dette problemet, men du vil ikke snakke med noen voksne om det.

Jeg tenker at det ikke kan være ok å ha det slik du beskriver, og at dette må hemme deg mye i hverdagen din. Jeg forstår det du skriver slik at du har venner. Kan du alliere deg med noen av disse, og gå ut sammen med dem, slik at du gradvis kan bli vant til å være ute og treffe andre? Dersom du virkelig ønsker å bli kvitt dette problemet, kan det hende at du ikke kan unngå å måtte snakke med en voksen. Jeg tenker at helsesøster på skolen, eller en person du stoler på, kan være en god samtalepartner som hjelper deg på vei til å bli kvitt problemet.

Håper du får god hjelp, slik at du kan gå ut og treffe venner og kjente uten problemer! Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster/Helsebror

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit